Var hittar jag information om lön och andra anställningsvillkor? (Obekväm arbetstid, övertid)

  • Som konsult på Academic Work regleras din anställning av ett kollektivavtal. Kollektivavtalet styr bland annat hur din lönemodell ser ut samt vilken ersättning som betalas ut för obekväm arbetstid (OB) och övertidsarbete (ÖT). Logga in på din profil och besök "Min anställning" -> "Lön & villkor" för att hitta mer information om hur just din lönemodell ser ut.

    Med obekväm arbetstid (OB) menas arbete som är schemalagt på annan tid än vardagar (07:00–18:00). Särskild ersättning utgår enligt det kollektivavtal du omfattas av. Har du frågor gällande OB är du välkommen att kontakta din konsultchef.

    För övertid tillämpas de regler som finns på kundföretaget och för att övertidsersättning ska utgå ska övertiden vara beordrad i förhand eller godkänd i efterhand av din arbetsledare hos kundföretaget. När du tidrapporterar anger du vem på din arbetsplats som godkänt tiden. Saknas överenskomna regler om övertid på kundföretaget gäller reglerna i vårt kollektivavtal. Fråga gärna din konsultchef om du är osäker på vad som gäller för ditt specifika uppdrag.

  • Fick du svar på din fråga?